Nameštanje atlasa

Malo je u Srbiji onih, koji su čuli za metodu nameštanje ATLASA, iako u Evropi ta metoda već dugi niz godina donosi zdravlje i dobrobit mnogima koji su se podvrgli toj metodi. Tačnije, od 1981. god., kad je metodu pronašao Dr. Peter Huggler. On je uvideo da se kiropraktikom ne mogu rešiti svi problemi povezani sa kičmom, pa je tražio dalje – uzrok koji dovodi do glavnih problema s kičmom.

Tako je došao do iznenađujućeg otkrića, a to je, da je kod oko 80% ljudi, prvi vratni pršljen zvan ATLAS, pomeren sa svoga mesta, u jednu stranu. Odmah mu je bilo jasno koje probleme izaziva takva anomalija. Pošto drugi vratni pršljen «sedi» u atlasu, a pomereni atlas ga vuče sa sobom u stranu, dolazi do toga da se čitav kičmeni stub dovodi u krivi, savijeni položaj. Usled toga dovode se u neravnotežu kukovi, i u tom slučaju imamo skraćenje jedne noge.

I sami možete zamisliti kako to deluje na sklad celokupnog skeleta.

namestanje-atlasa-atlas-polozaj

Sledeći problem nastaje zbog smanjenja otvora na pomerenom atlasu, kroz koji prema mozgu idu krv i sve druge hranljive tekućine pa mozak ne dobija dovoljno hrane i kiseonika. Pošto je atlas pomeren u levu stranu, time je posebno pogođena desna moždana polutka, koja je odgovorna za intuiciju, razumevanje života, kreativnost, umjetnost….

Zatim, kod pomerenog atlasa dolazi do stalnog pritiska na leđnu moždinu i živce. Sve to dovodi do niza problema na fizičkoj, i psihičkoj ravni.

Vraćanje Atlasa na njegovo mesto vrlo je jednostavan postupak, potpuno bezbolan, i brz.

U «Vitalogie sistemu» postupak nameštanja izvodi se u ležećem položaju, a samo nameštanje izvodi se sa prstima, nakon dijagnostike kojom se utvrdi dali je atlas pomeren.

Zašto u ležećem položaju?
Zato jer bi u sedećem položaju težina glave pritiskala na atlas, pa u tom položaju treba puno veća snaga da bi se atlas vratio na mesto.

Nakon namještanja sledi odmor, a zatim ponovna dijagnostika sa kojom se ustanovi dali je atlas vraćen na svoje mesto. Čitav postupak traje oko 30 min.

Nakon zahvata dolazi do «samo-podešavanja» kičme u pravilan položaj, pa mnogi problemi povezani sa iskrivljenjem kičme, nestaju. To podešavanje može trajati čak do 6 meseci.

Zbog bolje snabdevenosti mozga hranjlivim tečnostima, dolazi do mnogih pozitivnih promena na psihičkom i mentalnom nivou.

I tako, jedan mali zahvat može dovesti do vrlo kvalitetnih promena na svim nivoima življenja.Budite slobodni da me kontaktirate ukoliko imate bilo kakva pitanja putem telefona 063 7818333 ili putem kontakt forme.Call Now Button